Meest gestelde vragen door genomineerden

Je bent genomineerd en hebt vragen over de verkiezing. Bekijk hier alle informatie over de verkiezing of kijk op deze pagina waar je de antwoorden op de meest gestelde vragen kan vinden. Staat jouw vraag hier nog niet tussen, neem dan via de contactgegevens onderaan deze pagina contact met op met de organisatie.

 

1A. We hebben ons niet zelf niet aangemeld, maar zijn toch genomineerd. Hoe kan dat? 

De redactie van de verkiezing heeft in iedere categorie een aantal horeca-gelegenheden op voorhand genomineerd.

1B.  Hoe kunnen we meedoen aan de verkiezing?
Alle horeca-gelegenheden kunnen gratis meedoen aan de verkiezing. Op deze pagina kan je zien wie er tot nu toe bij de genomineerden behoren. Sta jij nog niet in dit overzicht, dan kan je jullie hier nomineren.

2. Wie mogen er horecagelegenheden nomineren?
Je mag alleen jullie eigen horecagelegenheid nomineren. Een horecagelegenheid dient een statutair gevestigde onderneming binnen Nederland te zijn. De organisatie beoordeelt of een horecagelegenheid wordt toegelaten tot de verkiezing. 

3. Kunnen er meerdere genomineerden per gemeente zijn?
Ja zeker, dat bevordert een goede competitie. Kijk wel eerst even goed of jullie er niet al tussen staan.

4. Wat kan ik als genomineerde winnen?
De te winnen titel kan veel publiciteit opleveren! De ervaring is dat het winnen en uitdragen van een titel kan leiden tot meer gasten, trotse medewerkers en meer omzet. En niet onbelangrijk; aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers!

5. Hoe worden de winnaars bepaald?
Lees hier hoe de gemeente-, provinciale en landelijke winnaars worden verkozen.

6. Maken niet alleen de grote Horeca-gelegenheden kans op de gemeentetitel?
Nee, in iedere gemeente en provincie zijn er 2 titels te winnen:

     1. De genomineerde met de meeste stemmen
     2. De genomineerde met het hoogste gemiddelde cijfer (van de mensen die stemmen)


De ervaring leert dat met name kleinere genomineerden gemiddeld gezien hogere rapportcijfers halen. Op die manier maakt een kleine Horeca-gelegenheid net zoveel kans als een grote horecagelegenheid.
 
7. Wat kan ik doen om stemmen te krijgen?
Wat vaak het allerbeste werkt is jouw gasten een e-mail te sturen met als enige onderwerp het verzoek een stem uit te brengen. Daarnaast is het de moeite waard om jullie nominatie via social media zoals Facebook, Instagram en Twitter uit te dragen. Gebruik hiervoor het gratis promotiemateriaal. Vergeet vooral niet de lokale en regionale pers te informeren over jouw nominatie.

8. Onze naam staat verkeerd op de website of we willen deelnemen in een andere categorie, kan dat gewijzigd worden?
Ja, stuur een e-mail naar info@horecaprijzen.nl.

9. Wat moet ik doen als ik toch niet genomineerd wil zijn?
Er zijn grote voordelen aan verbonden. Voor de deelnemende horecagelegenheden biedt de verkiezing volop kansen op het verkrijgen van waardering van gasten, erkenning, positieve publiciteit en toenemende omzet bij het winnen van de titel. Deelname voor genomineerden is gratis. Wil je onverhoopts niet  genomineerd zijn, stuur dan een email naar info@horecaprijzen.nl.

10. Wie is de initiatiefnemer van de verkiezing?
De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners die onderaan de website staan. Partners zijn bijvoorbeeld FoodClicks en Horeca Vizier.De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de Publieksprijs van de Musical Awards en de Shopping Awards).

11. Kan ik ook mee doen aan de verkiezing als we geen zakelijke relatie hebben met de partners van de verkiezing?
Ja, natuurlijk. De partners van de verkiezing maken de verkiezing mede mogelijk, maar hebben geen enkele invloed op de einduitslag van de online stemronde. Ook als je geen zakelijke relatie hebt met de partners van de verkiezing kan je dus gewoon mee doen.
 
12. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing?
Ja, lees hier de voorwaarden. Alle stemmers en genomineerden verklaren zich hiermee akkoord.

13. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan vanaf 2 oktober tot en met 17 november 2023 gestemd worden.

14. Tot wanneer kan je je aanmelden?
Je kunt je horecalegenheid aanmelden tot en met 31 oktober 2023. Meld je nu hier aan.

15. Kan ik de gegevens van de stemmers inzien? 
Nee, in het stemproces bewaken we de anonimiteit van de stemmer.

16. Is er ook een vakjury?

Jazeker, daar kun je je apart voor aanmelden; lees hier verder 

17. Waarom kost een ticket voor het Award Festival geld?

Als je een titel hebt gewonnen mag je die uiteraard gratis en voor niets voeren. Na de 1e editie (al weer even geleden) kwam de vraag van de genomineerden of er ook een fysieke award gemaakt kon worden en of er een grotere, feestelijke Award Uitreiking georganiseerd kon worden. Dat realiseren we sindsdien (tijdens Corona van uit een studio). Om dit te kunnen doen zijn middelen nodig. Er moet een toffe locatie worden gehuurd, entertainment geboekt, professionals ingehuurd, er moet een crew zijn (ook in de maanden voorafgaand zodat jullie Award er ook daadwerkelijk is etc.), een fotograaf, awards worden op maat gemaakt (en ga zo maar door). Vandaar dat we daar tickets voor verkopen. Het is niet verplicht om te komen maar het wordt wel gaaf. Een mooie manier om een titel met jullie team te komen vieren!

Tip; boek tijdens de vroegboekperiode die half november via deze website van start gaat. Uiteraard staan we open voor sponsors die er aan willen bijdragen om de tickets in de toekomst nog betaalbaarder te maken.

Overigens is het gelukt om het ticket niet duurder te maken dan dat het 5 jaar geleden al was. Dit ondanks alle inflatie! Ook worden er niet nog apart reserveringskosten of boekingskosten gerekend (die zijn er wel degelijk maar zitten al bij de ticketprijs inbegrepen). 

En oh ja; jullie ontvangen de Award niet alleen fysiek als je naar de Award Uitreiking komt, je krijgt 'm ook nog digitaal toegestuurd (na de Award Uitreiking)!

18. Kan ik een ticket voor het Award Festival annuleren

Nee, dat kan niet.  Wel mag het ticket aan iemand anders worden overgedragen zolang men de evenementenlocatie niet betreden heeft. Echter als je een ticket aan een andere genomineerde geeft is daar niet automatisch ook een Award voor aanwezig. Eventueel niet afgehaalde fysieke Awards worden niet opgestuurd (wel digitaal). 

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of gewoon iets leuks te melden over de verkiezing? Neem contact op met de moderator van de verkiezing, via info@horecaprijzen.nl.

Partners
HorecasiteHoreca VizierKoffietjeUnited ConsumersHorecamakelaarFoodclicksMusic And FriendsMonin logo

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

*lt;!-- Facebook Pixel Code --*gt; *lt;script*gt; !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '365217408592038'); fbq('track', 'PageView'); *lt;/script*gt; *lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=365217408592038&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt; *lt;!-- End Facebook Pixel Code --*gt;

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details