Over de verkiezing

Horeca zorgt voor meer leefbaarheid, gezelligheid en verbinding! Horeca-gelegenheden maken daarom kans op een felbegeerde Awards in hun provincie, en in een aantal categorieën zelfs per gemeente! Voor de categorie Foodtruck van het Jaar werkt het net even anders. De details per categorie vind je elders op deze pagina. Een vakjury kiest uit de provinciewinnaars de landelijke winnaars. Vanaf 14 oktober tot en met 25 november 2019 kan er gestemd worden op Horeca-gelegenheden in verschillende categorieën. De verkiezing wordt afgesloten met een geweldig Award Festival voor alle (gemeente en provincie) winnaars!

Categorieën

Categorieën met titels per gemeente, provincie en landelijk:

 • Cafe van het Jaar
 • Restaurant van het Jaar
 • Cafetaria van het Jaar
 • Koffiezaak van het Jaar
 • Lunchroom/Broodjeszaak van het Jaar
 • Sportkantine/Clubhuis van het Jaar

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

 

Categorieen met titels per provincie en landelijk:

 • Hotel van het Jaar 
 • Strandpaviljoen van het Jaar
 • Bedrijfsrestaurant van het Jaar
 • IJssalon van het Jaar
 • Eventhoreca van het Jaar

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

 

Categorie met titels per subcategorie en landelijk:

 • Foodtruck van het Jaar

Hier gelden de volgende subcategorieen: BBQ, Burger, Gezond, Friet, Hotdog, IJs, Pannenkoek, Pasta, Pizza, Taco, Tosti, Dessert en Overig. 

De winnaar per subcategorie wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar bij de foodtrucks wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de winnaars van de categorieën.

 

Voor alle categorieën geldt:

Horeca-gelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen tijdens de Award Uitreiking een Gold Award ontvangen.

Als genomineerde met minimaal 30 stemmen maak je naast een Award ook nog eens kans op een hele toffe prijs, namelijk 2 tickets naar Ibiza! Deze prijs wordt verloot onder alle genomineerden met minimaal 30 stemmen.  

 

Stemronde
Vanaf 14 oktober tot en met 25 november kan iedereen via https://www.horecaprijzen.nl/ stemmen op zijn of haar favoriete Horeca-gelegenheid. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen: 

 1. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
 2. Apple Earpods
 3. Een wellnessdag voor 2 personen

 

Award Festival voor alle (gemeente)winnaars
De verkiezing wordt op 20 januari 2020 afgesloten met een feestelijk Award Festival in Studios Aalsmeer. Tijdens de uitreiking kunnen de gemeente- en provinciewinnaars (en de subcategoriewinnaars van de foodtrucks natuurlijk) zich laten huldigen door Jan Versteegh, Kim Kötter en Miss Nederland Rahima Dirkse. Ook worden hier de landelijke winnaars bekend gemaakt door de vakjury en gehuldigd. Onder meer de DJ's van Radio 538 maken er een groot feest van. Dat wordt geweldig!

Als je een titel hebt gewonnen dan mag je die sowieso gratis en voor niks voeren. Deelname aan de verkiezing is verder ook geheel gratis. Ondanks dat er een heel team klaar zit om alles in goede banen te leiden, er een verkiezingswebsite is etc.

Echter, wil je de titel komen vieren, een echte award die op maat voor jullie gemaakt is ontvangen van Jan Versteegh of Kim Kötter en op de foto? Dan kun je daar voor een ticket aanschaffen. Het wordt groot feest, dus kom met jullie hele team!De foto met de Award is mooie content om weer te delen via jullie eigen social media! Meer over de Award Uitreiking

Bekijk hier de laatste Facebook Live sessie met Niels en Annemiek over de verkiezing

Organisatie & Partners
De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners  Horeca Netwerk, Gastronomie, Horeca Vizier, Studio's Aalsmeer en de DJ's van Radio 538. De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de AD Publieksprijs bij de Musical Awards).

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company. De specialist in het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details