Over de verkiezing

Horeca zorgt voor meer leefbaarheid, gezelligheid en verbinding! Horeca-gelegenheden maken daarom kans op een felbegeerde Awards in hun provincie, en in een aantal categorieën zelfs per gemeente! Voor de categorie Foodtruck van het Jaar werkt het net even anders. De details per categorie vind je elders op deze pagina. Een vakjury kiest uit de provinciewinnaars de landelijke winnaars. Vanaf 14 oktober tot en met 25 november 2019 kan er gestemd worden op Horeca-gelegenheden in verschillende categorieën. De verkiezing wordt afgesloten met een geweldig Award Festival voor alle (gemeente en provincie) winnaars! 

Meedoen
Deelname aan de huidige editie van de verkiezing is niet meer mogelijk. Maar je kan je wel alvast met jullie eigen horeca-gelegenheid aanmelden voor de Nederlandse Horeca Prijzen 2020. Deelname aan de verkiezing is gratis. 

 

Categorieën
Categorieën met titels per gemeente, provincie en landelijk:

 • Cafe van het Jaar
 • Restaurant van het Jaar
 • Cafetaria van het Jaar
 • Koffiezaak van het Jaar
 • Lunchroom/Broodjeszaak van het Jaar
 • Sportkantine/Clubhuis van het Jaar

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde.  Horecagelegenheden maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een horecagelegenheid kan natuurlijk ook beide titels winnen.

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

 

Categorieen met titels per provincie en landelijk:

 • Hotel van het Jaar 
 • Strandpaviljoen van het Jaar
 • Bedrijfsrestaurant van het Jaar
 • IJssalon van het Jaar
 • Eventhoreca van het Jaar

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar in bovenstaande categorieën wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de provincie winnaars.

 

Categorie met titels per subcategorie en landelijk:

 • Foodtruck van het Jaar

Hier gelden de volgende subcategorieen: BBQ, Burger, Gezond, Friet, Hotdog, IJs, Pannenkoek, Pasta, Pizza, Taco, Tosti, Dessert en Overig. 

De winnaar per subcategorie wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

De landelijke winnaar bij de foodtrucks wordt bepaald door de vakjury die een keuze maakt uit de winnaars van de categorieën.

 

Voor alle categorieën geldt:

Horeca-gelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen tijdens de Award Uitreiking een Gold Award ontvangen.

Als genomineerde met minimaal 30 stemmen maak je naast een Award ook nog eens kans op een hele toffe prijs, namelijk 2 tickets naar Ibiza! Deze prijs wordt verloot onder alle genomineerden met minimaal 30 stemmen.  

 

Stemronde
Vanaf 14 oktober tot en met 25 november kan iedereen via https://www.horecaprijzen.nl/ stemmen op zijn of haar favoriete Horeca-gelegenheid. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen: 

 1. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
 2. Apple Earpods
 3. Een wellnessdag voor 2 personen

Op de bedankpagina die je krijgt na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen:

 1. Twee vliegtickets naar Ibiza. Aangezien we keuzevrijheid willen bieden met betrekking tot datum, tijdstip en luchthaven van vetrek aan de winnaar wordt dit uitgekeerd in de vorm van een tegoed van 250 euro zodat de winnaar zelf kan boeken.
 2. Een Gratis Dag Wellness toegang voor 2 personen voor een Wellnessresort in het midden van het land. 
 3. Dinerbon t.w.v. 100 euro

Food Influencer van het Jaar

Bij het uitbrengen van een stem op een genomineerde horecagelegenheid kunnen stemmers ook in de laatste stap van het stemproces een stem uitbrengen op hun favoriete Food Influencer. De Food Influencer met de meeste stemmen wint de titel Food Influencer van het Jaar welke wordt uitgereikt tijdens het Award Festival op 20 januari. 

 

Award Festival voor alle (gemeente)winnaars
De verkiezing wordt op 20 januari 2020 afgesloten met een feestelijk Award Festival in Studios Aalsmeer. Tijdens de uitreiking kunnen de gemeente- en provinciewinnaars (en de subcategoriewinnaars van de foodtrucks natuurlijk) zich laten huldigen door Jan Versteegh, Kim Kötter en Miss Nederland Rahima Dirkse. Ook worden hier de landelijke winnaars bekend gemaakt door de vakjury en gehuldigd. Daarnaast wordt ook de Food Influencer van het Jaar bekend gemaakt en gehuldigd. Onder meer de DJ's van Radio 538 maken er een groot feest van. Dat wordt geweldig!

Als je een titel hebt gewonnen dan mag je die sowieso gratis en voor niks voeren. Deelname aan de verkiezing is verder ook geheel gratis. Ondanks dat er een heel team klaar zit om alles in goede banen te leiden, er een verkiezingswebsite is etc.

Echter, wil je de titel komen vieren, een echte award die op maat voor jullie gemaakt is ontvangen van Jan Versteegh of Kim Kötter en op de foto? Dan kun je daar voor een ticket aanschaffen. Het wordt groot feest, dus kom met jullie hele team!De foto met de Award is mooie content om weer te delen via jullie eigen social media! Meer over de Award Uitreiking

Bekijk hier de laatste Facebook Live sessie met Niels en Annemiek over de verkiezing

Organisatie & Partners
De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners  Horeca Netwerk, Gastronomie, Horeca Vizier, Studio's Aalsmeer en de DJ's van Radio 538. De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de AD Publieksprijs bij de Musical Awards).

Onlinestemtool.nl faciliteert veilig en eerlijk digitaal stemmen voor besloten gezelschappen.

Daarnaast is Vote Company de specialist voor het organiseren van een publieksverkiezing in opdracht.  Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details